ΔΤ: Στηρίζουμε τις ανοιχτά lgbt υποψηφιότητες
Αθήνα 17 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στηρίζουμε τις ανοιχτά lgbt υποψηφιότητες

Την επόμενη Κυριακή καλούμαστε να ψηφίσουμε τα άτομα που θα μας εκπροσωπήσουν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.  Δεδομένης της οικονομικής κρίσης η προεκλογική συζήτηση περιστρέφεται σχεδόν αποκλειστικά γύρω από το θέμα της οικονομικής πολιτικής.

Είναι πολύ σημαντικό να μην ξεχνάμε ότι στις οικονομικές κρίσεις, οι κοινωνικές διακρίσεις πολλαπλασιάζονται για τα άτομα που ήδη τις υφίστανται. Όσο δε μπορούμε να παραβλέψουμε τη σημασία της οικονομικής πολιτικής που θα εφαρμόσει η επερχόμενη κυβέρνηση, σε μία περίοδο που το βιοτικό επίπεδο της συντριπτικής πλειοψηφίας του πληθυσμού θίγεται άμεσα ή έμμεσα, άλλο τόσο δεν μπορούμε να ξεχνάμε ότι ζητήματα όπως αυτό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για μια εξ ίσου θιγόμενη πληθυσμιακή ομάδα - αυτή των λεσβιών, των γκέι, των αμφισεξουαλικών, διεμφυλικών και μεσοφυλικών ατόμων, καθώς και τα αιτήματα και τα δικαιώματα αυτής της πληθυσμιακής ομάδας δεν πρέπει να περάσουν σε δεύτερη μοίρα.

Η ΟΛΚΕ καλωσορίζει θερμά και υποστηρίζει τις ανοιχτά lgbt υποψηφιότητες (αναφέρονται αλφαβητικά):

1. Γιατρομανωλάκης Νίκος (το Ποτάμι)

2. Καντιώτος Διονύσης (Λαϊκή Ενότητα)

3. Κοσμίδου Κωνσταντίνα (Δημοκρατική Συμπαράταξη)

4. Παπανικολάου Κατερίνα (το Ποτάμι)

5. Σιγάλας Αντώνης (Λαϊκή Ενότητα)

Η καθεμιά μας και ο καθένας μας θα κρίνει με βάση τη γενικότερη πολιτική και ιδεολογική της/του τοποθέτηση. Ας έχουμε όμως στο νου μας  ότι οι ανοιχτά lgbt υποψηφιότητες μπορούν να ανοίξουν επί της ουσίας τη συζήτηση για τα δικαιώματά μας, προβάλλοντας τα αντίστοιχα αιτήματα μέσα στα κόμματά τους.


Το ΔΣ της ΟΛΚΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου