ΔΤ: Οι θέσεις των κομμάτων σε θέματα Λεσβιών, Γκέι, Αμφισεξουαλικών, Διεμφυλικών και Μεσοφυλικών ατόμων

    












Αθήνα, 18 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι θέσεις των κομμάτων σε θέματα Λεσβιών, Γκέι, Αμφισεξουαλικών, Διεμφυλικών και Μεσοφυλικών ατόμων


Η Πανευρωπαϊκή ομπρέλα των LGBTI (lesbian, gay, trans, bi, intersex) οργανώσεων, ILGA – Europe (οργάνωση θεσμικά αναγνωρισμένη από ΕΕ και Συμβούλιο Ευρώπης με πάνω από 420 οργανώσεις - μέλη της σε όλη την Ευρώπη), διοργανώνει το ετήσιο συνέδριό της στην Αθήνα από 28 έως 31 Οκτωβρίου 2015.

Εν όψει των εθνικών εκλογών η Τοπική Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου απέστειλε στα πολιτικά κόμματα που συμμετέχουν στις εκλογές,  ερωτηματολόγιο σχετικά με τις θέσεις τους σε θέματα Λεσβιών, Γκέι, Αμφισεξουαλικών, Διεμφυλικών και Μεσοφυλικών ατόμων. Ερωτηματολόγιο δεν εστάλει στην Χρυσή Αυγή, της οποία τις θέσεις θεωρούμε απαράδεκτες ενώ όπως προκύπτει από την καταγραφή  ομοφοβικών  και τρανσφοβικών  επιθέσεων βίας συμμετείχαν και  μέλη της ως θύτες τέτοιων επιθέσεων. Επίσης ερωτηματολόγιο δεν εστάλει στους Ανεξάρτητους Έλληνες λόγω των ομοφοβικών και τρανσφοβικών τοποθετήσεων και δηλώσεων τόσο του προέδρου όσο και άλλων βουλευτών και στελεχών toyw

Ο συντονισμός και η διοργάνωση του συνεδρίου στην Ελλάδα, πραγματοποιείται από την ΟΛΚΕ (Ομοφυλοφιλική και Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας), σε συνεργασία με άλλες LGBTI οργανώσεις και ομάδες της χώρας. Στην Τοπική Οργανωτική Επιτροπή συμμετέχουν τόσο LGBTI οργανώσεις (ΣΥΔ, Queer Trans, Οικογένειες Ουράνιο Τόξο, Ομοφοβία και Τρανσφοβία στην Εκπαίδευση, ΛΟΑΤ ΑμεΑ, Athens Pride, Thessaloniki Pride), όσο και οργανώσεις που ασχολούνται με τα ανθρώπινα δικαιώματα (Praksis, Θετική Φωνή), καθώς και εθελοντές που συμμετείχαν ενεργά στους Ολυμπιακούς Αγώνες Αθήνα 2004 και Παγκόσμιους Αγώνες των Special Olympics 2011.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της  Ε.Ε., αλλά και Πρεσβειών κρατών – μελών της Ε.Ε. στην Ελλάδα. Το συνέδριο της Αθήνας, θα τιμήσει με την παρουσία του  ο Γ.Γ. του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο κ. Τ. Jagland, η Ευρωπαία Επίτροπος δικαιοσύνης, διαφάνειας και ισότητας φύλου κα V. Jourova, καθώς επίσης αναμένονται πολιτικοί από τους θεσμούς της Ε.Ε., Πρέσβεις κρατών και Βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.  Πρόκειται  για το μεγαλύτερο θεσμικό συνέδριο για LGBTI θέματα στον κόσμο.

Τα ερωτήματα πρόκειται επίσης να χρησιμοποιηθούν και κατά τη διάρκεια της δημόσιας συζήτησης των αρχηγών κομμάτων που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Οκτωβρίου στα πλαίσια του συνεδρίου.

Συνημμένα θα βρείτε το ερωτηματολόγιο με  τις απαντήσεις των κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ, Ποτάμι, Λαϊκή Ενότητα, ΠΑΣΟΚ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ).  Δεν απάντησαν η Νέα Δημοκρατία, το ΚΚΕ και η Ένωση Κεντρώων.




Κωνσταντίνα Κοσμίδου                                                            Παναγιώτης Δαμάσκος
Πρόεδρος της Τοπικής Οργανωτικής                                        Εκπρόσωπος ΔΣ ΟΛΚΕ
Επιτροπής του συνεδρίου


Νίκος Μυλωνάς
Μέλος της Τοπικής Οργανωτικής
Επιτροπής, Υπεύθυνος ΜΜΕ
(τηλ. επικοινωνίας 6972530290)



Πληροφορίες για το συνέδριο, στο website της ILGA – Europe:
(http://www.ilga-europe.org/home/about_us/annual_conference/athens_2015).






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου