ΔΤ: Πολλές φωνές, ένα κίνημα. Μαζί κινητοποιούμαστε για μια δίκαιη κοινωνία



Αθήνα, 23 Απριλίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πολλές φωνές, ένα κίνημα.  Μαζί κινητοποιούμαστε για μια δίκαιη κοινωνία
                                                          
Η Ομοφυλοφιλική Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας (ΟΛΚΕ) έχει αναλάβει την διοργάνωση του ετήσιου συνέδριου της ILGA-Europe (Διεθνής Ένωση Γκέι και Λέσβιών της Ευρώπης).  Η ΟΛΚΕ θεωρώντας ότι αυτή είναι μια εκδήλωση που αφορά όλη την Λεσβιακή, Γκέι, Αμφισεξουαλική, Διεμφυλική και Μεσοφυλική Κοινότητα, προσκάλεσε ανοιχτά όλες τις οργανώσεις και ομάδες που δραστηριοποιούνται στον χώρο να συμμετέχουν στην οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου.

Η διεύρυνση σε άλλες οργανώσεις,  της Τοπικής Οργανωτικής Επιτροπής, γίνεται για πρώτη φορά σε ετήσιο συνέδριο της ILGAEurope. Εκτός από τις Λεσβιακες Γκέι Τρανς και Αμφι οργανώσεις που συμμετέχουν στην Τοπική Επιτροπή (Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών , Queer Trans, Οικογένειες Ουράνιο Τόξο, Ομοφοβία και Τρανσφοβία στην Εκπαίδευση, ΛΟΑΤ ΑμεΑ, Athens Pride, Thessaloniki Pride), συμμετέχουν και άλλες ΜΚΟ που ασχολούνται με τα ανθρώπινα δικαιώματα (Praksis, Θετική Φωνή), καθώς και εθελοντές που συμμετείχαν ενεργά στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Αθήνα 2004» και στους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics «Αθήνα 2011».

Με αυτό τον τρόπο θέλουμε να δηλώσουμε τις πολλαπλές ταυτότητες που μπορεί να βιώνει η κάθε μια και ο κάθε ένας από εμάς αλλά και την ποικιλότητα και πολυμορφία της κοινότητας μας.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 28-31 Οκτωβρίου στην Αθήνα.

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ILGA-Europe οριστικοποιήθηκε πλέον και το θέμα του συνεδρίου το οποίο είναι «Many voices, One movement - Together, mobilised for a just society - Πολλές φωνές, ένα κίνημα.  Μαζί κινητοποιούμαστε για μια δίκαιη κοινωνία».

Κατά τη διάρκεια αυτού του συνεδρίου, θα συζητηθεί η έννοια της κινητοποίησης και της δικής μας κοινότητας στο έργο μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, την αλλαγή νοοτροπίας του κοινού και την αποτελεσματική συμμετοχή των συμμάχων μας.

Η ΟΛΚΕ αναγνωρίζοντας τις πολλές φωνές μέσα στην κοινότητα μας, θεωρεί ότι με βάση τον αλληλοσεβασμό, την αλληλοαποδοχή και αλληλαναγνώριση, η από κοινού κινητοποίηση και συνεργασία θα επιφέρει και τις αλλαγές που επιθυμούμε ώστε να ακουστεί η φωνή μας και να γίνει η κοινωνία μας πιο δίκαιη.


Το ΔΣ της ΟΛΚΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου