Ο Αύγουστος Κορτώ στο πρώτο βίντεο για το It Gets Better Greece

Με περηφάνια παρουσιάζουμε το πρώτο επίσημο βίντεο του It Gets Better Greece με πρωταγωνιστή τον γνωστό συγγραφέα Αύγουστο Κορτώ.Ο Αύγουστος μας εξιστορεί την αγωνία και τις ανησυχίες του για τον σεξουαλικό του προσανατολισμό όταν ήταν παιδί, το coming out στον πατέρα του, την αγάπη, τον γάμο και το σύμφωνο συμβίωσης και συμβουλεύει τα νέα LGBTI παιδιά να μην το βάζουν κάτω, γιατί, όπως μας διαβεβαιώνει, παρά το bullying και τις όποιες αντιξοότητες που μπορεί να αντιμετωπίζουν, παρά την απόγνωση και την απογοήτευση που μπορεί να νιώθουν, στο τέλος όλα θα πάνε καλά.

Λίγα λόγια για το It Gets Better:

Τo It Gets Better Project ξεκίνησε στις ΗΠΑ το 2010 από τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Dan Savage και μέσα σε 5 χρόνια έγινε παγκόσμιο κίνημα εμψυχώνοντας χιλιάδες LGBTΙ παιδιά και νέους-ες σε πάνω από 10 χώρες. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα συλλογής προσωπικών ιστοριών σε μορφή βίντεο ή άλλης και της μετάδοσής τους μέσω των social media και ΜΜΕ με σκοπό να ενθαρρύνει και να εμπνεύσει την ελπίδα στην LGBTΙ νεολαία. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: παρά τις αγωνίες και την καθημερινή πάλη, στο τέλος όλα θα πάνε καλά κι η απόδειξη είναι όλοι εμείς κι οι δικές μας ιστορίες.

Περισσότερες πληροφορίες για το It Gets Better Project μπορείτε να βρείτε εδώ:
http://www.itgetsbetter.org/pages/about-it-gets-better-project/
http://www.itgetsbetter.org/blog/entry/it-gets-better-project-launches-it-gets-better-greece

H ανάγκη για το It Gets Better:

Έρευνες δείχνουν πως οι LGBTI νέοι και νέες βιώνουν περισσότερο στρες, κατάθλιψη κι αυτοκτονικές τάσεις από τους συνομηλίκους τους εξαιτίας του κοινωνικού αποκλεισμού και του εκφοβισμού σε οικογένεια και σχολικό περιβάλλον που καλούνται να αντιμετωπίσουν. Στην Ελλάδα της κρίσης αλλά και της υψηλής ομο/τρανσφοβίας η κατάσταση αυτή εντείνεται ακόμα περισσότερο. Επιπλέον τα media αλλά και πολλές φορές οι ίδιες οι LGBTI οργανώσεις αναπαράγουν τα άσχημα νέα που αφορούν την LGBTI κοινότητα κι όχι τα ευχάριστα, δίνοντας έμφαση στο κήρυγμα μίσους εκπροσώπων της Εκκλησίας και πολιτικών αλλά κι ανθρώπων του star system το οποίο μπορεί να είναι καταστροφικό για την ευαίσθητη νεανική LGBTI ψυχολογία. Σαμποτάρεται έτσι η διαδικασία αυτο-αποδοχής κι η φυσιολογική ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους.

Στην ΟΛΚΕ είμαστε ενθουσιασμένοι/ες που φέραμε, μαζί με το περιοδικό Antivirus και το Thessaloniki Pride, το It Gets Better στην Ελλάδα. Στόχος μας είναι να δείξουμε στους/τις LGBTI νέους/ες και παιδιά πως παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στο τέλος θα τα καταφέρουν κι οι ζωές τους θα φτάσουν σε επίπεδα μεγάλης ευτυχίας. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να το καταφέρουμε από το να μοιραστούμε μαζί τους τις δικές μας προσωπικές ιστορίες. Είναι απίστευτα ευεργετικό για μια νεαρή λεσβία, ένα γκέι, bi, τρανς ή ίντερσεξ παιδί που βιώνει τον αποκλεισμό και την διάκριση εξαιτίας του σεξουαλικού προσανατολισμού ή της ταυτότητας φύλου του να ακούει από κάποιον μεγαλύτερο ή και συνομήλικο πως στο τέλος όλα θα πάνε καλά.

Προσκαλούμε αυτούς κι αυτές που επιθυμούν να ενθαρρύνουν τα νέα LGBTI παιδιά με μια δήλωση ή και με την προσωπική τους ιστορία να μας στείλουν τα βίντεό τους στην σελίδα του It Gets Better Greece στο facebook ή στοitgetsbetter@in.gr.
https://www.facebook.com/ItGetsBetterGreece
https://www.instagram.com/itgetsbettergreece/
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου