Παρουσίαση Προγράμματος για την Καταπολέμηση των Διακρίσεων - [17/3 - ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΤΕΧΝΩΝ]


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Παρουσίαση Προγράμματος για την Καταπολέμηση των Διακρίσεων βάσει του Σεξουαλικού Προσανατολισμού και της Ταυτότητας Φύλου: Πρόληψη και Παρέμβαση

Την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016 θα πραγματοποιηθεί  η επίσημη παρουσίαση του “Προγράμματος για την Καταπολέμηση των Διακρίσεων βάσει του Σεξουαλικού Προσανατολισμού και της Ταυτότητας Φύλου: Πρόληψη και Παρέμβαση”, το οποίο αποτελεί συνέχιση και εξέλιξη του προγράμματος “Ζούμε όπως κι εσύ”,  που σχεδιάστηκε το 2011 και υλοποιήθηκε την περίοδο 2011-2013 από την Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Η εκδήλωση φιλοξενείται στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση στις 11:30 π.μ. Δίπλα μας θα βρίσκονται επικεφαλής θεσμικών φορέων, ακαδημαϊκοί, αλλά και εκπρόσωποι οργανώσεων. Θα παρουσιαστούν οι στόχοι και τα δύο βασικά έργα του προγράμματος:
1. Η Γραμμή Ψυχολογικής Στήριξης 11528-ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ για λεσβίες, γκέι, αμφί, τρανς, τις οικογένειές τους και για εκπαιδευτικούς. Λειτουργεί εργάσιμες ημέρες, Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 13:00 έως 21:00. Οι κλήσεις είναι ανώνυμες,  εμπιστευτικές και όσες πραγματοποιούνται από σταθερό τηλέφωνο ΟΤΕ έχουν χρέωση αστικής μονάδας*. Στις κλήσεις απαντούν εξειδικευμένες και εξειδικευμένοι ψυχολόγοι.

2. Η 1η πανελλήνιας εμβέλειας Καμπάνια με στόχο την καταπολέμηση των διακρίσεων βάσει του σεξουαλικού προσανατολισμού και της ταυτότητας φύλου. Μέσα από τη διοργάνωση ημερίδων ανά την επικράτεια και την προβολή επικοινωνιακού υλικού, αναδεικνύεται η συντροφικότητα μεταξύ ζευγαριών του ίδιου φύλου ως όχημα για την διεκδίκηση ίσων δικαιωμάτων και ευκαιριών για όλους τους πολίτες της χώρας μας (ανεξάρτητα από τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό ή την ταυτότητα ή έκφραση φύλου), αλλά και για την εξοικείωση της κοινής γνώμης με τις ανωτέρω θεματικές.
                Αρμόδιοι φορείς υλοποίησης του προγράμματος είναι η Ομοφυλοφιλική και Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας (ΟΛΚΕ) και οι οργανώσεις «Thessaloniki Pride»,  «Athens Pride» και «Θετική Φωνή». Το Πρόγραμμα έχει την αλληλεγγύη και τη στήριξη των οργανώσεων: "Οικογένειες Ουράνιο Τόξο", "Queertrans", "Ομοφοβία και Τρανσφοβία στην Εκπαίδευση", "ΛΟΑΤ-ΑμεΑ", "ThessΔΙΚΤΥΟ", "Thessaloniki Rainbow Youth", "Proud Seniors",  "ΑΜΚΕ Κλίμακα" και "Generation 2". Το 11528–ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ έχει την ηθική στήριξη του Δήμου Αθηναίων και της Περιφέρειας Αττικής. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται εξολοκλήρου με την υποστήριξη του «αλληλεγγύη-SolidarityNow».
                Σημειώνεται, ότι ο χώρος της ΣΓΤ είναι προσβάσιμος και φιλικός σε ανθρώπους με αναπηρία και εμποδιζόμενα άτομα. Υπάρχει η δυνατότητα διερμηνείας στην ελληνική νοηματική γλώσσα κατόπιν έγκαιρης συνεννόησης. Οι σκύλοι-βοηθοί είναι ευπρόσδεκτοι.






*
Οι χρεώσεις για κάθε άλλο πάροχο σταθερής και κινητής τηλεφωνίας διαφέρουν ανάλογα με τον τιμοκατάλογο του παρόχου.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου