ΔΤ: Πρωτοβουλία για νέο Σύμφωνο Συμβίωσης


Ομοφυλοφιλική Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας
Μη κερδοσκοπικό σωματείο - Αρ. Απ. Πρωτοδ: 4126/2004
Ερμού 64 – 105 51 Αθήνα
www.olkegr.blogspot.gr
info.olke@gmail.com

Αθήνα  10. Ιουνίου 2015


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρωτοβουλία για νέο Σύμφωνο Συμβίωσης

Επικροτούμε και χαιρετίζουμε την απόφαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων  να παρουσιάσει το Προσχέδιο Νόμου για Νέο Σύμφωνο Συμβίωσης.

Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα καθώς δεν αρκείται στην προσθήκη των ομόφυλων ζευγαριών στις –σχεδόν ανύπαρκτες- προβλέψεις του υφιστάμενου συμφώνου, αλλά καταθέτει μια πληρέστερη πρόταση. Η επέκταση του συμφώνου και στα ομόφυλα ζευγάρια, η εξίσωση του συμφώνου συμβίωσης με τον πολιτικό γάμο σε ό,τι αφορά τα κληρονομικά δικαιώματα και η πρόβλεψη για την έκδοση προεδρικού διατάγματος εντός έξι μηνών με στόχο την εξίσωση στα ασφαλιστικά δικαιώματα μας δίνει επιτέλους τη δυνατότητα να γίνουμε οι ίδιοι ρυθμιστές των ζωών μας.

Ταυτόχρονα, η έλλειψη μέριμνας για την τεκνοθεσία και την τρανς γονεϊκότητα, καθώς και η διάκριση που συνιστά ο αποκλεισμός των ομόφυλων ζευγαριών από τον πολιτικό γάμο αποτελούν πάγιες διεκδικήσεις της ΟΛΚΕ και δείχνουν με σαφήνεια τα επόμενα βήματα τα οποία οφείλει να κάνει μια προοδευτική κυβέρνηση και για τα οποία θα συνεχίσουμε να παλεύουμε.
 

Το ΔΣ της ΟΛΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου