Καταγραφή περιστατικών ομοφοβικής και τρανσφοβικής βίαςΗ ΟΛΚΕ ανακοινώνει την διεξαγωγή της πρώτης ηλεκτρονικής έρευνας καταγραφής περιστατικών ομοφοβικής/τρανσφοβικής βίας και ρητορικής μίσους, σε συνεργασία με την ILGA - Europe,την πανευρωπαϊκή ομπρέλα LGBTIQ οργανώσεων (λεσβίες, γκέι,αμφί, τρανς, intersex, queer).

Η έρευνα διεξάγεται έως τον Οκτώβριο 2013 σε δώδεκα χώρες της Ε.Ε. ταυτόχρονα, με σκοπό την καταγραφή περιστατικών ομοφοβικής/τρανσφοβικής βίας, τη μελέτη των στατιστικών δεδομένων και την αντιμετώπιση της ομοφοβικής και τρανσφοβικής βίας μέσα από τους κόλπους της Ε.Ε. η οποία επιδοκιμάζει τη διεξαγωγή αυτής της έρευνας.

Σκοπός της ΟΛΚΕ και της ILGA - Europe είναι η εξάλειψη των φαινομένων ομοφοβικής βίας, η θέσπιση νόμων για τη προστασία των LGBTIQ ατόμων που δέχονται βία ή ρητορική μίσους λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας φύλου ή έκφρασης φύλου. Απώτερος σκοπός μας είναι η πίεση προς την Ε.Ε. για την μεγαλύτερη πίεση προς τις χώρες που δεν προστατεύουν τα LGBTIQ άτομα από φαινόμενα βίας.

Κάθε καταγραφή ενός θύματος ή ενός μάρτυρα μετρά σημαντικά για την έρευνα αυτή.

Αν είδες, άκουσες ή έπεσες θύμα βίας, κατάγραψε το ηλεκτρονικά, ανώνυμα, με απόλυτη ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων.

Η φωνή σου έχει πλέον δύναμη!!

Μπορείς να συμπληρώσεις την έρευνα εδώ :https://www.surveymonkey.com/s/olkeΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου